Please wait...

WTW ventilatie systemen

Waarom ventileren met warmteterugwinning ( WTW systemen )?

Ventilatie met warmteterugwinning ( WTW systeem ) wordt evenveel verse lucht toegevoerd als gebruikte lucht afgevoerd. Verse lucht wordt toegevoerd in woon- en slaapkamers en gebruikte lucht wordt afgezogen in keuken, badkamer, toilet en of bergingen. Doordat de luchtstromen mechanisch worden geregeld wordt een continue luchtverversing gegarandeerd. In meer luchtdichtere (geïsoleerde) woningen is goede ventilatie van wezenlijk belang. Een goede luchtkwaliteit levert een belangrijke bijdrage aan een gezonde en prettige leefomgeving voor de bewoners.

WTW systemen zijn groter en gecompliceerder als de MV systemen. WTW units hebben een warmtewisselaar en 2 ventilatoren in plaats van 1 ventilator zoals in mv units (één voor toevoer en één voor afvoer). Door middel van de warmtewisselaar word nieuwe verse lucht voorverwarmd voordat de lucht door de ventilatiekanalen de woning binnenkomen in
woon- en slaapkamers.
Om het WTW ventilatie systeem het beste te laten ventileren is een schoonmaak van de unit noodzakelijk één keer in de 2 jaar inclusief het opnieuw laten afstellen van het ventilatiesysteem. Schoonmaak van ventilatiekanalen één keer in de 5 jaar.

kosten:

  • WTW unit reinigen / schoonmaken kan al vanaf: Prijs op aanvraag!
  • WTW unit + Kanalen reinigen / schoonmaken vanaf: Prijs op aanvraag!
  • WTW unit vervangen vanaf: prijs op aanvraag!

Heeft u prijsvragen of vragen omtrent deze installatie neem dan vrijblijvend contact met ons op!