Please wait...

Mechanische ventilatie
Wat is mechanisch ventileren?

Een mechanische ventilator zorgt voor de afvoer van vervuilde lucht door de ventilatie kanalen heen en zorgt voor aanvoer van verse lucht door openstaande ramen en/of roosters en eventueel kieren. De vervuilde lucht die afgevoerd word gaat door de unit en word naar buiten geduwd.

Waarom uw mechanische ventilatiebox vervangen?

Mocht u nog een oude mv ventilatie unit hebben dan is het verstandig uw mechanische ventilatie unit te laten vervangen, omdat oudere ventilatieboxen veel meer energie verbruiken en minder goed ventileren dan de verbeterde nieuwe ventilatieboxen. De oude modellen maken gebruik van wisselstroommotoren terwijl de nieuwe modellen gebruik maken van gelijkstroommotoren.

Uit onderzoek is gebleken dat oude ventilatieboxen, die nog in miljoenen huishoudens worden gebruikt, per jaar ruim € 80,- aan stroom verbruiken. Een moderne, zuinige unit verbruikt tussen de 8 / 16 euro per jaar. Het vervangen van uw ventilatiebox zorgt dus niet alleen voor een gezonder leefomgeving in huis, maar ook voor een energiebesparing! Zo heeft u de investering ook zo weer terug verdient.

Beste uit uw nieuwe mechanische ventilatie box?

Bij het vervangen van een oude ventilatie unit word geadviseerd om direct uw ventilatie kanalen te reinigen. Zo heeft u een vers begin met verse lucht en haalt u het meest rendement uit uw nieuwe unit. Om het ventilatie systeem het beste te laten ventileren is een schoonmaak van de unit noodzakelijk één keer in de 2 jaar en een schoonmaak van ventilatiekanalen één keer in de 5 jaar.

Kosten:

  • Ventilatie kanalen + Ventilatie unit reinigen / schoonmaken kan al vanaf: Prijs op aanvraag!
  • Ventilatie unit vervangen vanaf: Prijs op aanvraag!
  • Ventilatie kanalen + unit vervangen vanaf: Prijs op aanvraag!

Heeft u prijsvragen of vragen omtrent deze afvoer installaties neem dan vrijblijvend contact met ons op!